Indoor Soccer in Nederland

Indoor Soccer, speedsoccer of in het Nederlands 'indoor voetbal' op kunstgras is ook in ons land steeds vaker mogelijk. Calcetto maakt zich sterk voor deze aan populariteit groeiende voetbalsport. Calcetto beschikt over een eigen ontwikkeld indoor-soccer-systeem en met onze eigen montagedienst kunnen wij het gehele traject zelf in de hand houden en uitvoeren.

Bij indoor soccer wordt er gespeeld op kunstgras, hetzij ingestrooid met zand en rubber óf zelfs enkel ingestrooid met een dun laagje zand. Verder zijn de courts omgeven door boardingelementen van 1.00mtr hoog. Bovenop de boarding worden er balvangnetconstructies gemonteerd. Het geheel wordt omsloten met daknetten, waardoor de bal altijd in het speelveld blijft. Toegang tot het veld wordt middels een deur, hetzij in de boarding (tegen een hoekpaal) óf in de zijkant van een doel, geplaatst.

Accomodaties

Grote open ruimtes, zonder stalen kolommen in het midden, zijn het meest geschikt voor de aanleg van indoor soccercourts. Een voorbeeld van een perfecte ruimte zijn de wijze waarop tennishallen gebouwd worden. Tennishallen hebben een perfecte hoogte en altijd goede verlichting. De horecabestemming, verkleed- en doucheruimtes zijn ook altijd aanwezig. Door een terugval in het tennis in ons buurland Duitsland is deze voetbalvariant enorm populair geworden. In Nederland is dat niet het geval en zijn de bestaande tennishallen nog rendabel en stabiel, ook al bespeuren we bij tennishallen zonder verenigingsstructtur een terugloop. Ook fitness- en sportcentra zijn prima lokaties. Het is een nieuw sportaanbod en dat op het gebied van voetbal.

Voordelen van indoor soccer

  1. We staan nog aan het begin van deze manier van voetballen. Er zijn nog legio mogelijkheden om deze variant te integreren in het huidige sportaanbod. Indoor soccer is een verlengstuk van het veldvoetbal (door bijvoorbeeld het kunstgras), maar dan een indoor variant.
  2. Nieuwe verdienmodellen met deze voetbalvariant: kinderpartijtjes, reclame mogelijkheden op de vlakke boardingelementen, samenwerking met voetbalverenigingen en voetbalscholen, naschoolse opvangmogelijkheden, etc...
  3. Indoor soccer is snel te realiseren. In één maand kan een gehele hal omgebouwd worden, zonder sloopkosten, vergunningen en verbouwingen (misschien alleen de horeca i.v.m. een toename van sporters na de voetbalwedstrijd!)
  4. Toename van sporters in het centrum. In vergelijking met bijvoorbeeld tennis, maximaal 4 per baan, staan er op één court vaak wel 10-12 personen.
  5. Horecaomzet zal toenemen.
  6. Zowel indoor als outdoor te plaatsen
  7. Laten we eerlijk zijn: voetbal is en blijft sport nummer 1.

Afmetingen van indoor soccercourts

Doordat er nog veel onduidelijkheid bestaat over deze voetbalvariant en aan wat voor specificaties een ruimte moet voldoen, willen wij hier een aantal adviezen daarover weergeven:

  • Ruimte minimaal 5mtr hoog (onder de spanten)
  • Vlakke (betonnen) en schone ondergrond

Elke afmeting van een indoor soccercourt is mogelijk. Toch willen wij hier een advies geven betreffende de verschillende mogelijkheden:

6 tegen 6 : 34x17mtr
5 tegen 5 : 30x15mtr
4 tegen 4 : 23x15mtr
3 tegen 3 : 10x15mtr

Daarnaast adviseren wij een professioneel kunstgrassysteem aan te leggen. Wij hebben voor u al een schifting gemaakt in de vele opties van kunstgrassystemen. Wij kunnen uw keuze beperken tot een infill kunstgrassysteem en een nonfill kunstgrassysteem (dunne laag zand), met de nadruk op de voetbalsport.

Voor verdere informatie en om nog specifieker een aantal zaken uit te leggen, verzoeken wij u met ons contact op te nemen via het contactformulier hier op onze website.klik hier, doorloop de vragenlijst en ontdek welke speelbaan past bij uw doel.